I walk, I look, I stop, I photograph

Deze tekst geschreven door Leon Levinstein is mij op het lijf geschreven. Ik ben al jaren op die manier aan het fotograferen. In eerste instantie vooral mijn gezin, familie, vrienden en kennissen en daarna ook op mijn werk, waar ik een tijd voor het personeelsblad de foto's heb verzorgd. Via social media heb ik veel geleerd wat betreft het bewerken van foto's, ik maakte op verzoek uitnodigingen met bestaande foto's of bewerkte de foto's naar wens van de persoon. Ik ben begonnen met een analoge camera, de Practica B100, momenteel werk ik met een spiegelreflexcamera de Canon 750D en een systeemcamera Canon M50. Daarbij heb ik ook verschillende objectieven in mijn bezit.

Eigenlijk vind ik alles leuk om te fotograferen, van landschap, dieren, portretten, bloemen, groepsfoto's, mooie gebouwen, steden, prachtige zonsondergangen tot heel soms een zonsopgang.

Ook heb ik de eer gehad om op een aantal bruiloften de foto's te mogen maken. Ik vind dat geweldig om te doen. Het kennismaken met het bruidspaar, ideeën verzamelen, onderzoeken van de locatie en natuurlijk de dag zelf. Ik vind zo'n dag best spannend, maar als ik dan aan fotograferen ben voel ik me in mijn element en doe dat met veel enthousiasme. Om het af te maken heb ik ook wat fotoboeken mogen maken. Zo leuk om dan te mogen meemaken dat de mensen blij zijn met het eindresultaat. Fotografie is en blijft een leerproces, ik zit daar nog midden in en leer iedere keer er weer wat bij.

Hoe kan ik me zelf omschrijven: enthousiast, spontaan, open mind, vrolijk, creatief en leergierig.

Misschien is het toch beter om niet te lezen over mij, maar naar de foto's te kijken van mij...

Veel kijk plezier!

Audrey Theulen-Matulessy